A Hungrana

Egy jó ügy mellett - Az Év Agrárembere díj

2018.10.25.

Második alkalommal vesz részt a Hungrana Kft. a nívós szakmai díj, Az Év Agrárembere projektben kategória támogatóként valamint zsűritagként.

„Nagy öröm/megtiszteltetés számunkra, hogy cégünk ismét támogatója az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Év Agrárembere Díjátadónak, mely az elmúlt években komoly rangot vívott ki magának, és egy olyan szegmensre irányította a figyelmet, mely korábban kicsit háttérbe szorult. Az összes kategória jelölt munkásságával, társadalmi felelősségvállalásával példát állít más generációk, más ágazatban szereplők elé, hiszen mindannyian – a saját területükön belül - egy nagyon fontos kihívásra, problémára keresik a megoldást úgy, hogy az a jövő generációja számára a legnagyobb hozzáadott értéket teremti, mégis a legkisebb környezeti hatással bír.”- mondta Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója.
 

Az ünnepi pillanatokra a gazdásztársadalomnak is szüksége van!

Immár ötödik alkalommal kerül kiírásra Az Év Agrárembere kitüntető díj. Idén tíz kategóriában keresik a köz számára értékeset alkotó, a társadalom javát szolgáló agrárszakembereket.

- Meg kell becsülnünk a sikeres agrárszakemberek munkáját és meg is kell mutatnunk őket másoknak – mondta Nagy István agrárminiszter szerdán, Az Év Agrárembere kitüntető díj kiírását bejelentő sajtótájékoztatón, Budapesten.

A miniszter, aki a díj fővédnöke is, kiemelte: a magyar mezőgazdaság példaértékű szereplőinek bemutatása egyszerre társadalmi, kulturális és gazdasági érdek. A díj nem egy-egy cselekedetet, hanem egy egész életművel értékel.

- Az elismeréssel célunk, hogy mindenki megszólítva érezze magát és mindenki közös ügynek érezze a vidék sorsának alakulását, hiszen Magyarország sikerének záloga a vidék felemelkedése, megmaradásának záloga pedig a vidék megmaradása – hangsúlyozta Nagy István.

Mátrai Zoltán c. egyetemi docens, a díj főszervezője kifejtette: a kitüntető díjjal az Agrotrend Csoport egy agrármédiakategóriát teremtett, az elismerések, társadalom javát szolgáló gazdálkodók díjazásának kategóriáját.

Az Év Agrárembere kitüntető díjnak eddig két növényorvos (Kujániné Cser Olga 2014-ben, Zsigó György 2015-ben), két kertészmérnök győztese (Csikai Miklós 2016-ban, Mutsy Árpád 2017-ben) és sok kiváló kategóriagyőztese, jelöltje volt.

Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója, a díj védnöke szerint a mezőgazdaság sikere és jövője azon is múlik, hogyan tudnak az ágazatnak olyan fiatalokat megnyerni, akik az egyre erősödő versenyben helytállnak, akik segítségével sikerül fenntartani és megőrizni a vidéki életformát.

- Szükség van arra, hogy a mezőgazdaságot szerethető és büszkén vállaló, célként megtestesítő kiváló szakemberek a mindennapi érdemi munka arcai legyenek – jelentette ki Prof. Dr. Gyuricza Csaba.

A 2014-ben alapított elismerésre bármely ágazati szereplő jelölhető október 15-től november 11-ig szakmai bemutatkozás és fotó feltöltésével a www.azevagrarembere.hu oldalon.

A jelölést követően egy 70 agrárszakemberből álló zsűri novemberben választja ki a kategóriadöntősöket, akikről bemutatkozó kisfilm is készül. A közönségdíjasra 2019. január 5-től 20-ig szavazhatnak az esemény facebook oldalán, a nyerteseket pedig egy nagyszabású gálaesten február 2-án tüntetik ki, ahol életműdíjakat is átadnak.

Vissza

Galéria