Takarmány kukorica felvásárlás

Takarmány kukorica felvásárlás

Alapanyagként az egész év során szárított takarmány kukoricát és idényszerűen száraz, kombájntiszta, maximum 28 %-os nedvességtartalmú kukoricát vásárolunk fel.

Minőségi és mennyiségi átvétel a telephelyünkön: Szabadegyháza Ipartelepen történik.

Minőségi átvétel folyamata: kocsinkénti mintavételezés és minősítés az átvétellel egy időben a fizikai paraméterekre (tisztaság, törött szem, stb.), illetve azt követően a beltartalmi paraméterek megállapítása gyűjtött mintából laboratóriumi vizsgálattal történik.

 

Minőségi követelmények

  • Termékeink előállításához olyan Magyarországon termett kukoricát vásárolunk, amely termesztéséhez Magyarországon hivatalosan forgalmazott és fémzárolt vetőmagot használtak fel, nyomonkövethetősége biztosított és dokumentált, megfelel a 178/2002 EK rendelet 18. cikkelyében foglaltaknak.
  • A Szállító a vetőmag származását a Megrendelő kérésére hitelt érdemlő módon köteles írásban igazolni, a tenyészidő alatt érésgyorsító illetve deszikkáló kemikália nem kerülhet alkalmazásra. 
  • Az árunak meg kell felelnie az MSZ 12540-98. sz. szabványban foglaltaknak, azon szigorítással, hogy penészes szemeket a káros keverék terhére sem tartalmazhat. Az áru nem tartalmazhatja - a keverékesség terhére sem- kalászos gabonák magvait. Az áru egészséges, élő és holt kártevőktől mentes legyen, nem lehet romlott, penészes, bemelegedett, fülledt, idegen szagú. Dioxint a beszállított áru nem tartalmazhat.
  • Az árunak meg kell felelnie a mindenkor érvényben lévő egészségügyi és növényvédelmi előírásoknak, az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvényben foglalt előírásoknak, valamint a részletszabályokat tartalmazó a takarmányok előállításáról, forgalomba hozataláról és felhasználásáról szóló 2001. évi CXIX törvény végrehajtásáról szóló 65/2012. (VII. 4.) VM rendelet előírásainak, és a Takarmánykódex kötelező előírásairól szóló 44/2003. (IV.26.) FVM rendelet vonatkozó előírásainak. A szállított áru DON-toxin tartalma nem haladhatja meg az 1,0 mg/kg értéket. Aflatoxin tartalmának szállítmányonként a 3,0 ppb értéknél kevesebbnek kell lennie.